-10%

Александра


225 ден 250 ден

Шифра: 2457
Издавач: Просветно дело

Во драмата„Александра” дејството се случува во времето од крајот на Втората Светска војна, времето на Народната револуција во Македонија, во еден помал град, кој се наоѓал под Бугарска окупација. Тогаш поголем дел од Македонија бил под бугарска окупација , под команда на тогашната Германија.
За да се ослободи од оваа власт, тогашното население се организира во Движењето на отпорот, во кое се вклучуваат многу млади со разновидни активности.
Изданието е задолжителна лектира за осмо одделение.

Шифра: 2457 Категорија:
Тежина 0.200 g