Гоце Делчев – Ванчо Николески


230 ден

Споредба

Шифра: 870
Издавач: Просветно дело
Автор: Ванчо Николески

Најпознатиот македонски револуционер Гоце Делчев го сретнуваме во историските читанки, во народните песни и приказни и во делата на повеќе македонски писатели. Личноста и делото на Гоце Делчев живеел и славно загинал за својата татковина, ги воспитувала творците да создаваат уметнички дела преку кои ќе ја претстават неговата силна и неповторлива личност…

SKU: 870 Категорија
Тежина 0,200 g