Казна за гревот – Книга на спомените – втора книга

Availability:

Нема на залиха


360 ден

Нема на залиха

Споредба

Шифра: 2123
Издавач: Матица
Година на издавање: 2015
Автор: Јелена Бачиќ Алимпиќ
Наслов на оригиналот: Книга успомена
Јазик на оригиналот: српски
Јазик на превод: македонски
Број на страни: 186
Корица: мека

Како исклучително талентирана ученичка со најдобри оценки, Емилија по препорака од проф. Костиќ, стигнува на Виенскиот универзитет. Нејзин ментор е еден од водечките интелектуалци Франц Нојбауер. Во текот на свијата повеќедецениска кариера конечно среќава студент што заслужува восхит и решава Емилија да му стане асистент. Младата жена што се издига по општествената скала го живее својот сон. Истовремено , на имотот на Ерцегови, во срцето на Војводина, непредвидливите нишки на судбината ги испреплетуваат животите на нејзините сиромашни родители и на грофовското семејство. Кога нацистите ја преземаат власта во Виена, меѓу Емилија и професорот Нојбауер се развива чуден и единствен однос на два силни карактера и бролијантни ума: нешто повеќе од платонска љубов, апомалку од телесна страст.

Ова е втора книга од трилогијата Казна за гревот.

Категорија
Тежина 0,200 g