Вода за Слонови


420 ден

Споредба

 Вода за Слонови

Издавач: Матица

Година на издавање: 2007

Автор: Сара Груен

Јазик на преводот: македонски

Корица: мека

Број на страни: 393

Кратка содржина

Полн со изненадувања, ироничен и забавен, овој роман претставува волшебно парување под циркускиот шатор и во срцето на јунаците. Тие остануваат живи во свеста на читателот долго време откако ќе ја прочита и последната страница, а светот создаден во него е толку реален што го чувствувате неговиот здив.

Иако Џејкоб Јанковски не зборува за спомените, тие се уште живи во него.Спомените од малдоста, кога каприцот на судбината го однел во клопотливиот воз на најспекаткуларната циркуска претстава на светот на браќата Бензини. Спомените за светот на чудаците и кловновите, болктат, бесот, љубовта и страста, свет полн со тесни ирационални правила, со свој начин на живеење и со свој начин на умирање. Светот на циркусот за него бил и спасение и земски пекол.

Категорија
Тежина 0,500 g