-10%

Легенди и преданија на јужнословенските народи


153 ден 170 ден

Споредба

Шифра: 882
Издавач: Просветно дело

Народните легенди и преданија спаѓаат меѓу најстарите, најинтересните народни умотворби. Затоа се мошне популарни и многу сакани и многу сакани од секоја возраст, а особено од најмладите читатели – учениците. Додека преданијата се мошне концизни и најчесто кажуваат како некое место (мост, село, град, црква, манастир или друга градба) настанало или го добило своето име или, пак зборуваат за важните дела на значајните, заслужните историски историски личности…

SKU: 882 Категорија
Тежина 0,200 g