Прекрасното патување на Нилс Холгерсон – Селма Лагерлеф


180 ден

Споредба

Автор: Селма Лагерлеф

 

Приказна за патувањето на Нилс Холгерсон кој од обично дете палаво и непослушно, ќе биде претворен во џуџе, а тоа е моментот кога ќе почне да се везе неговото патешествие. Ќе уживате во случките кои му се случуваат на малиот Нилс, кој на грбот на дивите гуски ќе ги доживува своите прекрасни мигови…

Категорија
Тежина 0,200 g