, ,

МОЕТО ЗДРАВЈЕ


295 ден

Споредба

Шифра: 2343
Издавач: Тримакс
Автор: Жаклина Ристовска
Година на издавање: 2019
Јазик на оргиналот: македонски
Број на страни: 48
Корица: тврда
ISBN: 978-608-204-271-8

Содржина:
Здравјето е најважно за секој човек. Кога здравјето е одлично човекот може да го планира својот живот, своите активности. Може да учи, да игра, да спортува, да патува, да ужива во својот живот.
Токму оваа енциклопедија е намената за сите ученици, па и нивните родители каде на еден интересен начин преку кратки раскази, илустрации, занимливости и научни факти посочува како да се чува здравјето. Преку содржините во оваа енциклопедија ќе се запознаете кој е здравиот начин на живот, како да го негувате и одржувате доброто здравје, со најчестите заболувања во ова поднебје, како да се спречат, со последиците од нив и можните начини за нивно лекување.

Учениците ќе го надополнат своето знаење за своето здравје и како да се грижат за него.

На крај ќе завршам со оваа латинска изрека, која е многу стара и мудра.

ВО ЗДРАВО ТЕЛО, ЗДРАВ ДУХ

Латинска изрека

Тежина 0,800 g