, , ,

ОХРИД МАКЕДОНИЈА туристички водич англиско-македонски


390 ден

Шифра: 64

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2012

Автор: Група автори

Наслов на оригиналот: Охрид Туристички водич

Јазик на оригиналот: македонски/англиски

Фотографија: м-р Влахо Бранѓолица

Број на страни: 155

ISBN – 10: 608-204-100-3

ISBN – 13: 978-608-204-100

Корица: мека

Издание: Второ

 

Преку различни сегменти од културно-историскиот развоен пат на Охрид, со овој Водич се претставени неговите најзначајни карактеристики и знаменитости: сакралните и профаните објекти, културно-историските и меморијалните споменици, забавните манифестации и други аспекти од животот во градот. Водичот изобилува со фотографии, илустрации и мапи. Охрид е претставен како град на традицијата и град на сегашноста. Со водичот можете лесно да се движите низ градот и околината. Ова дополнето второ издание содржи тековни податоци за хотели, ресторани, книжарници, места за посета, туристички агенции и сл.

Тежина 0.650 g