Понекогаш доаѓа среќа


250 ден

Споредба

АВТОР: ВИНКА САЗДОВА

Издавачка куќа: ТРИ

ИСБН: 9786082301389

Година на издавање: 2013

Број на страни: 301

Димензии: 140X205

Корица: мека

Јазик: МК

 

Младата Гора е заплеткана во необични сестрински односи со Ведра. Давид по разводот опсесивно се врзува за своето синче. Средбата меѓу девојката и зрелиот човек навестува љубов, но не им ги олеснува животите. Во насловот се насетува среќен крај, ама до него треба да се стаса низ многу пречки, болни интимни соочувања и преиспитувања… низ созревање.Овој роман само навидум се движи по еднонасочен колосек. „Попатните станици“ го прават богат и слоевит, непредвидлив, возбудлив… (…Љубовта те прави свесен за неименливиот недостиг…)

Категорија