Оливер Твист – Чарлс Дикенс


250 ден

Споредба

Издавач: Просветно дело

Автор: Чарлс Дикенс

 

Во романот ,,Оливер Твист ” писателот пишува за судбината на сиромашните деца, укажувајќи на еден слој на општеството кон малите и незаштитени сирачиња. Главниот јунак на романот, малиот Оливер Твист, ќе помине многу искушенија во домот за сирачиња. Далеку од родителската топлина и љубов, под божемната закрила на домскиот персонал, особено на бескрупулозниот господин Бамбл, Оливер ќе ги почувствува суровоста и гладта како опомена и сознание дека патот кој судбински му е предодреден е трнлив…

SKU: 880 Категорија
Тежина 0,200 g