Шифра: 2
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2020
Наслов на оригиналот: Географски атлас
Јазик на оригиналот: македонски
Број на страни: 96
ISBN: 998994054-1
Издание: четврто
Корица: мека

Географскиот атлас наменет за основно образование низ 96 страни ни го прикажува светот преку различни типови на карти. Во него најпрвин се прикажани формата, големината и градбата на Земјата како и нејзината положба во Сончевиот систем. Исто така овде се наоѓаат и неколку тематски карти на Р. Македонија меѓу кои административна, туристичка и стопански карти. Потоа низ атласот следат физичко-географски, политички и тематски карти за сите континенти и одделни држави. На крајот од атласот има статистика во која се изнесени основните податоци за секоја држава во светот.

Тежина 2 g