Шифра: 60

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2017

Димензии: 96X66 см

Размер: 1 : 850 000

Изработка: Печатена на конздрук 115 g/m2. Лакирана. Спакувана во кесичка.

ISBN: 998994040-8

 

На патната карта Турција е претставена целата патна и железничка мрежа, почнувајќи од автопатите, магистралните, регионалните па се до локалните патишта, кои можат да ве доведат до било која сакана дестинација. Одалеченоста од едно место до друго е означена со броеви, а со соодветни симболи и топоними се обележани скоро сите поголеми населени места, планини, реки, езера, мориња, острови, заливи… Со мали симболчиња се означени и аеродромите, бањи, манастири, пристаништа, ски центри, планинарски патеки, национални паркови, резервати, а се дадени и поважните поморски патишта… Картата содржи индекс, кој овозможува полесно пребарување на бараното место низ картата. Во склоп на картата, од другата страна, се наоѓаат поважни податоци за Турција, како број на население, религија, јазици кои се зборуваат, а е даден и мал исечок на центарот на Кушадаси, со поголемите улици и неговите знаменитости.

Тежина 0,250 g