-10%

Бескрајна приказна – Михаил Енде


225 ден 250 ден

Споредба

Шифра: 915
Издавач: Просветно дело
Автор: Михаил Енде

Во почетокот дејството на романот се реализира преку подвизите на Атреј, а потоа преку преку подвизите на Бастијан. И едниот и другиот, надополнувајќи се, ја спасуваат земјата Фантазија од проширувањето на ништото кое сака да ја уништи. Романот изобилува со неверојатни и измислени ликови и настани, кои секои за себе имаат некое метафорично значење…

Категорија
Тежина 0,300 g