Хаклбери фин


290 ден

Споредба

Шифра: 10570
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2020

Романот изобилува со хумор, но и со иронија, а дијалозите ги водат Хак и неговиот пријател Џим, треба да ни покажат какви треба да бидеме едни кон други и како навистина да го живееме животот. Писателот Марк Твен преку пријателството на Хаклбери и Џим како да сака да ни го претстави размислувањето за животот виден од перспектива на едно дете, надминувањето на предрасудите кои ги имал кон робот Џим и најважно од се пријателството, безусловното пријателство со човекот кој има друга боја на кожата, а кој е ист како него – човек.

SKU: 10570 Категорија
Тежина 0,2 g