-10%

Дервишот и смртта


225 ден 250 ден

Споредба

Шифра: 504

“Дервишот и смртта” е роман во кој сопствената животна приказна со својата рака ја запишува на шеикот на дервишкото теќе во една босанска касаба Ахмед Нурудин. Врвно начело на мисла и смисла во неговата состојба се верата и медитацијата. Тој е повлечен во теќето и е далеку од очите и срцето на светот. Но одеднаш и неочекувано таа отуѓеност, самотија и мир го фрлаат во светот на реалноста од кој по секоја цена треба да го избави од смрт својот брат, кој е во затвор затоа што јавно зборувал против

Тежина 0,200 g