-10%

Процес


288 ден 320 ден

Шифра: 3165
Издавач: Феникс
Година на издавање: 2009
Автор: Франк Кафка

Романот почнува со описот на будење на безначајниот банкарски чиновник Јозе К. Според обичајот што монотоно се повторува секое утро, веќе со години тој и заѕвонува на готвачката за да му донесе појадок, но наместо готвачката, во собата влегува агент кој му соопштува дека е уапсен…

Категорија:
Тежина 0.200 g