Едукативно-дидактички материјали по математика – Едукативна игра


295 ден

Шифра: 7451

Издавач: Тримакс

Автор: Јадранка Клисарова и Жаклина Ристовска

Компјутерска обработка: Елизабета Анѓелова и Анита Милевска

Година на издавање: 2015

ИСБН: 6082042014-х

 

Едукативно-дидактичките материјали по математика (според Кембриџ програмата) се наменети за деца од 4 до 8 години. Дидактичките средства ќе им помогнат на децата правилно да ги совладаат основните елементи на математичката  писменост: броеви, знаци (+, -, =, <, >), бројна оска, броеви до 100 и нивно собирање, одземање, множење и делење, 2Д форми, дропки, мерка на време… Материјалот служи за практична примена и олеснување во совладување на материјалот по математика, како во училиште така и за вежбање дома.

Едукативно-дидактичките средства се изработени по стандардите на наставната програма по математика, која се користи во образованието во Македонија.

 

Низ активности и забава до математички едукативен развој на Вашето дете!

Тежина 5 g