Гавранот

Availability:

Нема на залиха


230 ден

Нема на залиха

Споредба

Издавач: Феникс

Година на издавање: 2012

Автор: Хомер

ISBN: 9789989332555

 

„Гавранот“ е наративна поема од американскиот писател Едгар Алан По, објавена во јануари 1845. Забележителна е по својата музикалност, стилизиран јазик и натприродна атмосфера. Раскажува за мистериозната посета на гавран кој може да зборува кај еден расеан љубовник и го следи неговото бавно пропаѓање во лудило. Љубовникот, често препознаен како студент, ја жали загубата на неговата љубов Ленора.

Тежина 0,200 g