-10%

Македонски народни приказни


207 ден 230 ден

Споредба

Шифра: 845
Издавач: Просветно дело

 

Приказните кои ќе ги сретнете во книгава може ќе ви бидат познати, а виновникот може да го најдете меѓу вашиот дедо и баба, мама или тато… Еве неколку наслови: Детето што не знаело за страв, Слепиот цар и син му, Пиралката невеста – самовила, Ловец и самовила, Двајцата браќа сираци и дедо Господ, Тројцата браќа – ѓаволи и цар Соломон, Девојчето и дванаесетте месеци, Ѓаволот учител, Од реченото не се бега, Царева ќерка – ламја…

SKU: 845 Категорија
Тежина 0,200 g