Надуенка – Киро Донев


110 ден

Споредба

Издавач: Просветно дело

Автор: Киро Донев

 

Ова е лектира која се обработува во прво одделение. Таа се состои од следниве приказни во продолженија, за животни и растенија: Верност за верност, Дружба, Подвижна млекарница, Што раскажа овцата, Мачката на дедо Ставре, Поради едно јајце, Руска не е гуска, Ајде да се запознаеме, Иле и ластовичката, Надуената убавица, Непријател на жабите, Пејачот со златна плоча, Кокиче, Јаготка, Црвени обетки, Зрно по зрно погача, Зајаково слатко јадење, Полноќен разговор, Сончев сопатник, Бело злато…

Категорија
Тежина 0,200 g