-10%

Силјан Штркот – Марко Цепенков


207 ден 230 ден

Споредба

Шифра: 892
Издавач: Просветно дело
Автор: Марко Цепенков
Во Мало Коњари, Прилепско, живее еден селанец по име Божин; Божин има син по име Силјан. За време додека родителите работат Силјан оди на пазар во Прилеп и пие вино и ракија по ладни меани, јаде топли сомуни и таан – алва, а неговите градски пријатели уште повеќе го насочувале да јаде најслатки работи, чунки покрај него и тие јаделе и пиеле..

SKU: 892 Категорија
Тежина 0,200 g