-10%

Пат околу светот за 80 дена – Жил Верн


180 ден 200 ден

Споредба

Шифра: 879
Издавач: Феникс
Автор: Жил Верн
Во романот Пат околу светот за 80 дена се опишани авантурите на англискиот џентлмен Филеас Фог. Тој со своите пријатели од еден лондонски клуб ќе се обложи дека ќе реализира пат околу светот за 80 дена. На пат околу светот тој тргнува со својот француски слуга Паспарту, но тој за цело време тајно ќе биде следен од еден детектив кој е убеден дека Филеас Фог извршил кражба во најпознатата англиска банка. Употребувајќи ги сите транспортни средства: брод, воз, автомобил, јахта, трговски брод…

SKU: 879 Категорија
Тежина 0,200 g