, , ,

СКОПЈЕ туристички водич


299 ден

Споредба

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2010

Автор: Група автори

Наслов на оригиналот: Скопје Туристички водич

Јазик на оригиналот: македонски/англиски

Фотографија: м-р Влахо Бранѓолица

Број на страни: 144

ISBN – 10: 608-204-013-9

ISBN – 13: 978-608-204-013-4

Корица: мека

Издание: Прво

 

Скопје, од античко минато до сегашноста, со над 700 фотографии, илустрации и мапи што да посетите, каде да престојувате, каде да јадете… Водичот содржи план на градот со сите улици и поважни објекти, театри, музеи, болници, кина, индекс за полесно снаоѓање низ картите. Со водичот на Скопје е опфатено повеќевековното опстојување на Скопје: преку селектирани фактографски податоци и фотографии се проследени измените на на изгледот на градот и нормите на живеење во него во различни временски периоди. Водичот започнива со кратко претставување на Македонија и мапа, основни податоци како местоположба, население, знаме, јазик, природни убавини, уметност стара и нова. Откако ќе ја претстави Македонија и нејзините убавини водичот го претставува градот Скопје, како местоположба, планини, реки и сл. легенда за Скопје , историја археолошки пронаоѓалишта, па се до модерно Скопје.

Тежина 0,350 g