Ти си лош човек господин Штрбло


180 ден

Споредба

Издавач: Топер

Година на издавање: 2011

Автор: Енди Стентон

Наслов на оригиналот: You are a bad man, Mr Gum

Јазик на оригиналот: англиски

Јазик на превод: македонски

Број на страни: 188

Корица: мека

 

Добровечер. Господин Штрбло е вистински ужас што мрази деца, животни, забава и варена пченка. Оваа книга е за него. И за една самовила што живее во неговата када. И за кучето Чарли, и за малото девојче Поли и за злобниот, смрдлив месар целиот извалкан со џигер. А, тука има уште и херои и бонбони и авантури и СЀ.

Категорија
Тежина 0,300 g