,

Безбеден детски свет


295 ден

Споредба

Шифра: 4888
Издавач: Тримакс
Автор: Јадранка Клисарова
Година на издавање: 2017
ИСБН: 608204239-5
Број на страни: 48
Корица: Тврда

Детството е најубавиот дел од животот на секој човек. Детето има право да расте во безбедна средина, опкруженo со своето семејство, врсници, роднини и пријатели.  Детето во детството живее слободно како птица, игра со своите другари и ја развива љубопитноста. Понекогаш невината детска игра ги доведува во опасности. Затоа преку збирката раскази „Безбеден детски свет“ сакам да ги заштитиме децата и да им понудиме можност да учат на туѓите грешки.

Во збирката раскази се опфатени четири теми:

– Опасности во домот
– Безбедност во сообраќајот
– Безбедност од непознати
– Безбедност на интернет.

Патувајки низ страниците на книгата Ви посакувам безбедни детски сни и дни.

Тежина 0,550 g