Александар Македонски


265 ден

Издавач: Феникс

Година на издавање: 2009

Автор: Браќата Миладиновци

 

Во оваа драма се опфатени делови од биографијата на Александар, посебно од времето на неговиот престој во Индија. Оваа драма била поставена на сцена истата година, од театарската група која била соперник на Молериовата.

Категорија:
Тежина 0.200 g