Избор од зборникот на Миладиновци


265 ден

Споредба

Шифра: 2208
Издавач: Феникс
Година на издавање: 2008
Автор: Браќата Миладиновци

Во овој Зборник на 538 страници голем формат се објавени вкупно 660 песни, од кои 584 македонски и 76 бугарски. Покрај тоа, во книгата се приклучени уште и свадбени обичаи од Струга и Кукуш, годишни обичаи од Струга, верувања, игри, преданија, сопствени народни имиња, пословици, гатанки и мал македонско-хрватски речник. Додека оваа книга е избор од оригиналниот Зборник, приспособен за учениците.

SKU: 2208 Категорија
Тежина 0,200 g