Англиско-македонски и македонско-англиски речник

Availability:

Нема на залиха


420 ден

Нема на залиха

Споредба

Година на издавање: 1995

Автор: Зозе Мургоски

Наслов на оригиналот: Англиско-македонски и македонско-англиски речник

Јазик на оригиналот: англиско/македонски

Број на страни: 288

Фонд на зборови: 50. 000 збора

Корица: мека

 

Во овој речник и покрај релативно малиот обем, благодареjќи на внимателниот избор и концизноста во толкувањето и предавањето на материјалот, опфатен е најголемиот број од зборовите што имаат најширока примена во говорниот и пишаниот современ англиски и македонски јазик. Изборот на зборовите е направен според програмата за основно и средно образование, што никако не значи дека речникот е само за ученици…

Категорија
Тежина 0,800 g