Балади


170 ден

Споредба

Шифра: 877
Издавач: Просветно Дело

Лектирата се состои од македонски народни балади и се обработува во 6 одделение.
Во оваа книга можат да се издвојат следниве групи на балади: Балади со митолошки содржини; Балади со легендарни содржини Балади со историски содржини Балади со лични и семејни содржини

Категорија
Тежина 0,200 g