Басни


200 ден

Споредба

Шифра: 6004
Издавач: Тримакс
Година на издавање: 2019
Лектира за 3 одд.

Книгата Басни представува мал избор од басни кои од престари времиња се создавале и како четива и како поуки за луѓето. Басните се мали епски творби, кои можат да бидат напишани и во проза и во стихови и нивни јунаци се животните, најчесто тие, а поретко растенијата и предметите.Избор на овие мошне убави и интересни четива ги содржи најпознатите светски баснописци, како што се: Езоп, Жан де Ла Фонтен, Иван Андреевич Крилов и Доситеј Обрадовиќ…

SKU: 6004 Категорија
Тежина 0,200 g