Доктор Офболи – Корнеј Чуковски


230 ден

Споредба

Шифра: 849
Издавач: Просветно дело
Автор: Корнеј Чуковски

Си живееше еден доктор. Беше добар, предобар. Се викаше Офболи. Тој имаше зла сестра, а таа се викаше Варвара. Од сè на светот докторот најмногу ги сакаше животните. Во неговата соба живееја зајаци. Во шифоњерот живееше верверичка. Во креденецот – врана. На каучот живееше боцкавиот еж. А неговата лоша сестра, Варвара, многу му се лутеше на својот брат дека во собата чува толку животни…

SKU: 849 Категорија
Тежина 0,200 g