-10%

Мице – Ванчо Николески


135 ден 150 ден

Споредба

Шифра: 5495
Издавач: Просветно дело

Автор: Ванчо Николески

 

Поемата “Мице” ја носи ознаката на најпопуларната во поетскиот опус на Ванчо Николески. Тоа е една чудесно убава, народна и натопена со длабок хуманизам стихувана приказна, низ која поетот го изнесува незгасливиот човеков копнеж за пород и потомство. Целата поема-приказна дише со онаа свежина и чистота на народниот јазик, од кој поетот го земал најубавото…

SKU: 5495 Категорија
Тежина 0,200 g