Бела грива


150 ден

Споредба

Шифра: 864
Издавач: Просветно дело

Романот “Бела грива”, авторот ја напишал во 1950 год, а во 1952 год, според овој роман францускиот режисер Албер Ламорис снима истоимен филм. Рене Гијо во 1964 год, станал носител на Андерсеновата награда за литература. Главни јунаци во романот се: момчето Фолко и убавиот бел и див коњ Бела грива. Во него е прикажано искрено пријателство и љубовта меѓу животните и човекот. Овој прекрасен, авантуристички роман на Рене Гијо е многу возбудлив и интересен. Децата го читаат со големо задоволство.

Категорија
Тежина 0,200 g