-10%

Еднорогиот елен – Рифат Кукај


153 ден 170 ден

Споредба

Шифра: 872
Издавач: Просветно дело
Автор: Рифат Кукај

,,Mоето верно куче Џери, во оваа влажна и темна визба, меко се потпира на мојот грб. Како да се плаши да не настинам. Во градите чувствувам тапа болка и одвреме- навреме бодежи од раната што ја здобив бегајќи од тупаниците на дружината “Тигри”. Во срцето чувствувам дека пријателите што ме доведоа тука скришум, се добри. Ми дадоа јадење, пиење и убаво ме сместија…Се заколнаа дека никому нема да кажат за мене. Ми се чини, ноќ е… дваесет и два часот и петнаесет минути…

SKU: 872 Категорија
Тежина 0,200 g