Фантастичниот господин лисец – Роалд Дал


170 ден

Споредба

Шифра: 878
Издавач: Просветно дело
Автор: Роалд Дал

Фантастичниот господин лисец претставува совршена форма на модерна бајка во која Дал е на страната на животните – лисиците, јазовците, кртовите, зајаците… наспроти луѓето кои се злобни и лоши. Г-динот Лисец е многу итар и умен и ќе ги надмудри лошите фармери…

Категорија
Тежина 0,200 g