, , , ,

Енциклопедија Ден и ноќ во шумата


330 ден

Шифра: 4660
Издавач: Тримакс
Автор: Сузан и Питер Берит
Година на издавање: 2019
Јазик на оргиналот: англиски
Јазик на преводот: македонски
Број на страни: 38
Корица: тврда
ISBN: 608204277-8
Кратка содржина:
Отвори ја портата кон животот во шумата со
гигантските панорамски преклопи!
 
Појди на возбудливо патување низ шумите во светот и научи за сите фасцинантни животни кои живеат во нив дење! Но, твоето задоволство не завршува тука – ќе откриеш цел еден нов свет на ноќни животни кои се појавуваат по стемнувањето!

На оваа истражувачка експедиција низ четири различни вида шуми – и дење и ноќе – ќе се соочиш со чудесни птици, ѕверови, змии, гуштери и инсекти кои живеат во шумите.

Прекрасно опремена и илустрирана, а напишана за љубителите на природата од сите возрасти, книгата „Ден и ноќ во шумата“ е единствено патување со отворени очи внатре во едно од најинтригантните живеалишта на Земјата.

Тежина 0.450 g