Лесна математика

Availability:

Нема на залиха


149 ден

Нема на залиха

Споредба

Издавач: Тримакс

Година на издавање: 2015

Наслов на оргиналот: Лесна математика

Автори: Јадранка Клисарова,  Жаклина Ристовска и Елизабета Анѓелова

Јазик на оргиналот: македонски

Број на страни: 40

ISBN: 608204183 6

Корица: мека

 

Едукативна сликовница работенка и боенка, со сликички за лепење, пиши-бриши дел. Оваа работенка е наменета за деца од 5 до 7 годишна возраст. Оваа книга на лесен и забавен начин ви овозможува да се запознаете со математиката. таа е дел од животот на секој човек. Секој ден ние решаваме разни математички задачи и проблеми. Во книгата ќе откриете и научите математика на интересен начин, а воедно ќе се забавувате и учите. Секоја решена задача ќе ве натера да решите друга, по неа следната и така до крајот на работенката. Со оваа работенка детето ќе учи, размислува, бои, сече, лепи и покрај се, ќе се забавува.На внатрешната страна од кориците, со системот пиши-бриши, децата можат безброј пати да пишуваат и цртаат. Може да се греши, да се брише и повторно да се црта и пишува.

Сликовницата – работенка е изработена по стандардите од програмата на Кембриџ, која е одобрена од Министерството за образование на РМ. Со сликовницата ќе им се олесни наставата по математика на децата во прво одделение.

Категорија
Тежина 0,250 g