Лилав Пилав – Ванчо Полазаревски


126 ден

Споредба

Издавач: Просветно дело

Автор: Ванчо Полазаревски

 

Ова е лектира која се обработува во прво одделение, лектирата се состои од неколку песнички еве неколку од нив: Полжав-Низ шума тивко мина куќа мала куќа фина, куќа лесна чуден сој без улица и број. Слон-Мајмунот шепна шуш, питонот буш, џунглата шуш-буш. Зошто слонот да има туш?..

Категорија
Тежина 0,200 g