Македонско-албански, албанско-македонски речник


980 ден

Споредба

Шифра: 1703
Издавач: Венеција
Година на издавање: 2004
Автор: Илија Страшевски
Наслов на оригиналот: Македонско-албански, албанско-македонски речник
Јазик на оригиналот: албанско/македонски
Број на страни: 940
Фонд на зборови: повеќе од 100.000 зборови, изрази и фрази.

Корица: тврда

Луѓето кога разговараат меѓу себе употребуваат два јазика, македонски и албански и тоа на еден карактеристичен начин. Соговорниците разговараат на тој начин што Македонецот поставува прашања на албански јазик, а Албанецот му одговара на македонски јазик и обратно. Во речников како прилог е применета и кратка граматика како појаснување на основните начела на јазикот, пред се за заинтересираните при изучување на македонскиот, односно албанскиот јазик…

SKU: 1703 Категорија
Тежина 0,800 g